ROBINIA

StadBank Robinia. Een gevelbank met rechte zitting planken en een mooie rugleuning gemaakt van een schaaldeel. dit geeft de bank een unieke natuurlijke uitstraling. De planken worden geschaafd en licht opgeschuurd geleverd. Het schaaldeel bevat mooie schorsranden welke naar wens kunnen worden afgewerkt. Elk schaaldeel is uniek, de een krommer en de ander met meer schors. 

De Robinia planken hebben de duurzaamheidsklasse 1 en wordt wel het hardhout van Europa genoemd. Zo heeft dit hout een levensduur van zo'n 20 tot 25 jaar. Ideaal voor een bankje welke permanent buiten is. 

Robiniahout, ook wel pseudoacacia genoemd, heeft een hoge weerstand tegen aantasting insecten. Robina is een verantwoord alternatief op tropisch hardhout. Het komt namelijk van dichtbij uit landen als Hongarije en Roemenië, dus de transport vervuiling is beperkt. Daarnaast zijn in deze landen veel verantwoord beheerde EUTR bossen, hierdoor is de herplant gegarandeerd.

StadBank adviseert de planken jaarlijks te schuren en behandelen met beits of olie voor een lange levensduur en een mooie uitstraling. Onderstaande voorbeelden zijn door de klant extra fijn geschuurd en in een transparante beits gezet.