KASTANJE

StadBank KASTANJE. Rechte onbehandelde kastanje planken. Kastanje kan jarenlang buiten hangen. De planken worden geschaafd geleverd. Dit betekend dat de planken mooi strak zijn. Je kan de planken zelf nog fijner opschuren voor een nog strakker resultaat.

Kastanjehout heeft met haar gunstige eigenschappen door het aanwezige looizuurgehalte een duurzaamheidsklasse 2. Het is een zogenaamd Europees hardhoutsoort, dat geschikt is voor vele toepassingen. Het hout is niet geïmpregneerd en hoeft ook niet behandeld te worden voordat het in contact komt met grond of water.

Het kastanjehout is afkomstig uit hakhoutculturen. De bomen worden in een omlooptijd van ca. 20 jaar gekapt, waarna op de houtstoven nieuwe uitlopers uitgroeien tot weer bruikbaar duurzaam kastanjehout. Behalve het duurzame aspect is kastanje een bijzonder mooie houtsoort met een geweldige visuele meerwaarde vanwege het natuurlijke karakter.

  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Rustiek bezaagd
  • Europees hardhout
  • Vergrijsd op natuurlijke wijze


De kastanjeplanken zijn goed voor buiten gebruik en een mooie strakke keuze voor de StadBank.
StadBank adviseert de planken jaarlijks te schuren en te behandelen met beits of olie voor een lange levensduur en een mooie uitstraling. 

De Echte StadBank KASTANJE

De Echte StadBank met stadicoon in de scharnieren. De bank hangt vlak tegen de gevel en kan binnen een paar seconden worden opgeklapt tot volwaardige bank met rugleuning. Ingeklapt kan de bank met een eenvoudig hangslot op slot worden gezet. Je krijgt drie KASTANJE planken. De KASTANJE planken geven een strakke maar natuurlijke uitstraling. Lees hier meer over het hout. Op de eerste drie foto's is de StadBank met Kastanje planken te zien.  Wil je graag Robinia planken, neem dan even contact op! Voeg het product maatwerk toe in je winkelmandje als je planken op maat wilt en vermeld de gewenste lengte planken bij het uitchecken. Wil je planken van bijvoorbeeld 1,35 meter, neem dan de StadBank met 1,5 meter + maatwerk. Dan zaag ik er een stukje af. 

Vanaf 549,00 €